Thema mei 2020

Wie raadt het thema elpeehoezen van de maand mei?

Net als heel veel mensen hoopte ik op een versoepeling van de coronamaatregelen. Maar inmiddels weten we allemaal dat de meeste maatregelen onveranderd van kracht blijven tot en met 20 mei. Maar ook is duidelijk geworden dat alle evenementen tot 1 september 2020 verboden zijn. Toegegeven, een grote verrassing was de aankondiging niet. Het is je moeilijk voor te stellen dat we met duizenden tegelijk op een weiland bijeenkomen om relaxed naar muziek te luisteren alsof er in de wereld geen grote pandemie om zich heen grijpt. Zuur is het wel. Voor iedereen, die op wat voor manier betrokken is bij live muziek, is 2020 een rampzalig jaar. Uiteraard valt het in het niet bij het vele persoonlijke leed. Maar een ramp is en blijft het wel. We moeten daarom doorgaan met alternatieve manieren om te genieten van muziek. Dat kan door het beoefenen en het beluisteren ervan in je eigen priv├ędomein. Maar je kunt ook meedoen aan mijn maandelijkse quiz waarin 4 vinylalbums bij mij thuis aan de wand hangen en ik jullie vraag wat de overeenkomst is tussen die 4 albums. Soms is die link duidelijk: het staart je recht in het gezicht aan, er is geen ontkomen aan. Soms moet je dieper graven en zit het thema in 1 van de liedjes verborgen. Of in een nog diepere laag. Lees meer

Ik moet zelf ook aan mijn eigen positieve oproep gehoor geven. Dat doe ik onder andere met de muziekquiz. De thema's heb ik vaak al enkele maanden van te voren bedacht. Zo vlak voor het moment van publiceren, ga ik ze nog eens goed bij langs. Ik luister aandachtig naar de albums. Sommige daarvan heb ik al in geen jaren meer gehoord. Dat was dit keer ook het geval met het album van Randy California. Onbegrijpelijk dat ik hier al zo lang niet meer naar geluisterd had. Een dikke luistertip van mij voor wie het album niet, of niet goed, kent.

Aan jullie de schone taak om het overkoepelende thema te ontwaren. Waar past bijvoorbeeld dat album van Randy California in? Wat heeft het gemeen met dat album van Billy Joel? Hoe kan dat nou? Tsja, als je eenmaal de oplossing kent, is het niet ingewikkeld. Maar zo gaat dat vaak met grote vraagstukken. De oplossing is vaak heel eenvoudig, maar kom er maar eens op. Ik kijk uit naar de antwoorden. Wie weet is de figuurlijke handdruk en onmetelijke eer dan voor jou. Succes met raden.

album 1 album 2 album 3 album 4
 • Geef het thema jouw waardering:
  0.0/5 Waardering (0 beoordelingen)

Reacties (2)

 • Coby

  Coby

  01 mei 2020 op 08:31 | #

  Op alle albums staan nummers die door Lennon-McCartney geschreven zijn:
  Eleanor Rigby (Soul Limbo)
  Day Tripper en Rain ( Kapt. Kopter)
  Back in the USSUR (Billy Joel)
  Black bird (Word of Mouth)

  antwoord

  • Webmaster Meijer

   Webmaster Meijer

   01 mei 2020 op 09:06 | #

   Geen speld tussenin te brengen. Helemaal goed. Gefeliciteerd Coby!

   antwoord

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen