Thema april 2018

Wie raadt het thema elpeehoezen van de maand april?

Wat valt 1 april dit jaar ontzettend gunstig. Op een zondag. En niet zomaar een zondag, het is Eerste Paasdag. Dat betekent dat ik me veilig waan voor allerlei grappen. Iedereen is te druk met eieren zoeken, verven of eten. Niemand denkt eraan een scheetzak op m´n zitvlak te plaatsen vlak voordat ik ga zitten. Niemand zal eraan denken fake news te brengen alsof het echt nieuws is, en mij het doen geloven. Wat een heerlijke dag. Lekker onbezorgd. De meest veilige 1 april in jaren. En, on top of it all, is er een fonkelnieuw thema "vinyl aan de wand" om te raden. Spoiler alert: er zit geen verkapte 1 aprilgrap in verwerkt. Nee, het is bloedserieus. Dus als je bekomen bent van je paasbrunch en ruimte hebt voor een beetje ontspanning, probeer dan te raden wat de overeenkomst is tussen de 4 albums die bij mij thuis aan de wand hangen. Ik ben benieuwd waar jullie mee komen. Lees meer

Bij het maken van dit thema viel mij op in welke slechte staat 1 van de albums was. Ik denk dat jullie op de foto´s wel kunnen zien om welk album het gaat. Komt dit bekend voor bij de platenbezitters onder jullie? Het is één van de eerste aankopen geweest toen ik begon met m'n verzameling. Toen was ik nog niet zo kieskeurig. Ik wilde veel muziek voor weinig geld. Want wat was dat een heerlijke tijd nu zo'n 15 jaar geleden: de LP was bijna volledig overleden, de CD dreigde kassiewijle te gaan, de MP3 floreerde, en in die tijd kon je dus op rommelmarkten voor een prikkie LP's op de kop tikken. Had ik toen maar meer geld als student (of meer geleend) en een vooruitziende blik, want dan had ik loodsen vol met dat zwarte goud opgekocht. Want jonge, jonge, wat zijn die schijven tegenwoordig kostbaar. Ja, in die tijd kocht ik de LP die nu in het thema zit. Dierbare herinneringen, maar inmiddels wel rijp voor een betere versie.

Als je ziet wat het verband is tussen de 4 afgebeelde albums, laat dan jouw antwoord achter op deze pagina. Doe dat voordat iemand anders je voor is. Het kan hard gaan leert de ervaring. Geef jij als eerste het juiste antwoord, dan krijg je de onmetelijke eer en een figuurlijke handdruk van mij! Ik ben ook benieuwd of er vinylliefhebbers onder de raders zitten die het verhaal van hierboven bekend voorkomt. Heb je ook zo'n afgeragd exemplaar in je collectie die hoognodig aan vervanging toe is? Ik ben benieuwd. Sowieso veel plezier en succes met het raden van het thema.

album 1 album 2 album 3 album 4
 • Geef het thema jouw waardering:
  0.0/5 Waardering (0 beoordelingen)

Reacties (2)

 • Arjan

  Arjan

  01 april 2018 op 11:35 | #

  Het antwoord van het thema is cijfers. 2, 10, 13 en 40. Van U2, 10CC, 13th Floor en UB40.

  antwoord

  • Webmaster Meijer

   Webmaster Meijer

   01 april 2018 op 11:40 | #

   Arjan ik start even een tromgeroffel in, want ...... je hebt het geraden! Gefeliciteerd.

   antwoord

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen